Facebook Twitter LinkedIn E-mail

Systemisch coachen


Mensen zijn sociale wezens. Wij brengen een groot deel van ons leven in verschillende groepen, ook wel systemen genoemd door. De familie, de school, de buurt waarin we wonen, verenigingen, partijen en ook het bedrijf waar we werken, zowel intern als extern, functioneert als een ‘systeem’.

Een systeem is echter méér dan de optelsom van alle individuen die er deel van uitmaken. Een systeem functioneert volgens zijn eigen regels en wetmatigheden. Op onbewust niveau spelen er voor mensen invloeden mee die een uitwerking hebben op onze gevoelens, relaties, gezondheid, ons handelen en deze kunnen drijfveren, ambities of persoonlijke relaties blokkeren.

Systemisch coachen ofwel organisatie- en familie opstellingen behoren tot het Systemisch Werken. Dit was van oorsprong een vorm van psychotherapie. Bert Hellinger kwam als West Europeaan en afgestudeerd psychotherapeut opnieuw in aanraking met deze werkwijze toen hij werkzaam was als missionaris in Zuid-Afrika. Hij herintroduceerde de methode in West Europa en ontwikkelde deze verder.

Tijdens een systemische coaching sessie maken wij systemische informatie toegankelijk. De oplossing van een problematische ontwikkeling wordt tijdens systemisch coachen als vanzelf helder. Als systemische oorzaken zichtbaar zijn, dragen deze bij tot blijvende veranderingen. Soulution Coaching past deze coaching methode toe bijvoorbeeld bij conflicten of problematische relaties of in organisatie coaching.

Home Systemisch coachen