Facebook Twitter LinkedIn E-mail

Mindfulness


Mindfulnes, onthaasting & verstilling

Alles moet snel, sneller en nog sneller… We ronden één taak af en er stappelen zich drie nieuwe op. De balans tussen privé en zakelijk is vaak ver te zoeken en zonder een smart telefoon waarmee we 24/7 bereikbaar zijn en alles kunnen volgen en delen, kunnen we niet eigenlijk meer leven.

Deze druk kan zich uiten in fysieke klachten en spanningen. Ook onze relaties kunnen hieronder lijden. Waar doen we het eigenlijk allemaal voor? Wie heeft er baat bij? Ons hoofd is niet meer zuiver, er blijven dingen in rondspoken. We staan niet meer open voor inspiratie en wat we voelen of innerlijk weten, krijgt niet de ruimte en tijd om boven te komen.

Onthaasting en verstilling zijn in een Soulution Coaching traject belangrijke elementen. Het zorgt ervoor dat we ons hoofd leeg maken, ons verbinden met onze gevoelens en ons innerlijk weten en ‘zomaar’ tot oplossingen, inzichten of op nieuwe ideeën komen.

Soulution Coaching laat het effect van stilte ervaren door verschillende vormen van meditatie en ontspanningsoefeningen, Mindfulness of een wandel coaching in de natuur.

Mindfulness is een effectieve methode om waar te nemen wat er in het huidige moment aanwezig is. Het zorgt ervoor dat we negatieve gedachten of lastige gevoelens accepteren en ons innerlijk verzet hiertegen opgeven en toe laten waardoor er meer ruimte en rust ontstaat.

Het klinkt wellicht paradoxaal maar juist door te onthaasten, ben je in staat om te versnellen.

Home Mindfulness