Facebook Twitter LinkedIn E-mail

Kernkwadranten


Het kernkwadranten model, ontwikkelt door Daniel Ofman, geeft op heldere wijze inzicht in het verband tussen kernkwaliteiten van mensen en organisaties en samenhangende aspecten als valkuilen, uitdagingen en allergieën.

Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die van nature tot kern van een persoon of organisatie behoren.  Voorbeelden van kernkwaliteiten zijn daadkracht, zorgzaamheid, zorgvuldigheid, moed,  flexibiliteit, enz.

Iedere kernkwaliteit heeft een zon- en een schaduwkant. De schaduwkant is wat een kernkwaliteit wordt als het te ver door schiet. Dan wordt de kracht van iemand zijn zwakte, ook wel zijn valkuil genoemd.

Naast de bijbehorende valkuil krijgt iemand bij zijn kernkwaliteit ook zijn ‘uitdaging’ cadeau. De uitdaging is de positief tegenovergestelde kwaliteit van de valkuil. De kernkwaliteit en de uitdaging zijn elkaars aanvullende kwaliteiten. Het gaat er om de balans vinden tussen de kernkwaliteit en de uitdaging. Wanneer deze balans te ver overhelt naar de kernkwaliteit, dan is de kans groot dat deze doorschiet in de valkuil. Om te voorkomen dat men in zijn valkuil terecht komt, is het raadzaam om de uitdaging te ontwikkelen.

Mensen en organisaties zijn over het algemeen allergisch voor een teveel van de eigen uitdaging, ‘de allergie’ genoemd, vooral als men deze in een ander verpersoonlijkt vindt. Een mens of de organisatie schiet dan vaak door in zijn valkuil. Toch kan men het meeste leren van dat waar men het meest allergisch voor is. Hier is waarschijnlijk teveel van iets goeds aanwezig, dat men juist zelf zeer nodig heeft.

Soulution Coaching zet het kernkwadrant model in als instrument bij het inzichtelijk maken van de eigen kwaliteiten, die van anderen en de rol die beiden spelen in bijvoorbeeld conflicten, irritaties en onderlinge spanningen.

Home Kernkwadranten